Workshops

Tijdens de workshops leer je meer over de anatomie van het lichaam, hoe een bepaalde (verkeerde) houding beslissend kan zijn in de werking van bepaalde spieren en gewrichten en hoe je die kennis kan toepassen in het dagelijkse leven. We focussen ons hierbij steeds op 1 thema om dieper uit te werken: backbends, voorwaarste buigingen, enz.

Volgende data

Droom jij van omgekeerde houdingen, maar voel je jezelf er nog net niet klaar voor? Of net wel maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen?

In deze workshop leer ik je aan de hand van het Pralaya Yoga systeem hoe je stap voor stap je lichaam kan openen richting een backbend.

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen.

Een volledige backbend bestaat uit drie delen: de backbend van de heup (gluteus medius, bilspieren), de schouder (serratus, deltoidius) en van de ribben (lage trapezius, serratus, erector spinae).

We besteden aan alle drie de delen evenveel tijd. Met als doel energie, doorstroming, kracht en flexibiliteit te genereren en vrijheid te ervaren in de ruggengraat. In deze workshop onderzoek je de opties die de ribbenkast in zich heeft om te bewegen.

Tijdens deze workshop zal je ervaren en voelen hoe je op een veilige manier de opties die jouw lichaam heeft om te bewegen naar een backbend toe verder kan ontwikkelen. Er zijn verschillende niveaus richting een backbend, we bouwen dit langzaam op.

Ook de ervaren yogi’s zullen worden uitgedaagd!

In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende pralaya yoga oefeningen die het bindweefsel in en rond de heupen losmaken.

Daarna versterken we de zwakkere spieren. Samen bekijken we kort de anatomie van de heupen en de bindweefselketens die langs de heupen lopen. Meestal zijn die onderontwikkeld en zwak.

Door de bilspieren sterk te maken, kan de onderrug verlengen. Je creëert meer vrijheid tussen de wervels waardoor je soepeler kan bewegen en je ervaart een betere doorstroming van energie door je ganse lichaam.

Deze workshop is toegankelijk voor iedereen.

prāṇa = “levenskracht”

ayāma = “beheersing”

Pranayama is een term uit de yogabeoefening waarmee de beheersing van de ademhaling wordt bedoeld.

Pranayama is verder ook het loslaten van de ademtocht of het reguleren van de ademhaling.

In deze workshop gaan we aan de hand van enkele Pralaya yoga-oefeningen en pranayama dieper in op bepaalde yogahoudingen die ervoor zorgen dat we ons lichaam makkelijker kunnen openen, waardoor ons centraal zenuwstelsel tot rust kan komen.

Aan de hand van deze oefeningen leer je beter je ademhaling te beheersen, waardoor je sneller in een meditatieve staat geraakt.

Alle workshops gaan door bij Vitaflow – Zeelaan 66, 8670 Koksijde

Tarieven workshops

Deelnemen aan een workshop kost €43,-

Reserveren is nodig.

Inschrijven verloopt via Vitaflow. Schrijf je eerst gratis in bij Vitaflow via deze link https://www.momoyoga.com/vitaflow/schedule en dan kan je met je account eenvoudig inloggen en een les of workshop boeken.

Yoga Weekends in ‘Radhadesh’ Durbuy

Tijdens de yoga-weekends in het retreat center Radhahadesh in Durbuy doorlopen en verdiepen wij ons in het pralaya-yoga-systeem tijdens small group trainingen. Die lenen zich bij uitstek tot een zeer nabije begeleiding.  Ik kan hierbij dieper ingaan op je persoonlijke noden en wensen.

Het pralaya-yoga-systeem is complex en gedetailleerd. Robert Boustany is de ontwikkelaar ervan. Het is  zijn levenswerk. Nadat het oorspronkelijke idee van yoga in het Westen verloren is gegaan, wil hij dit hier terug brengen.

Yoga, correct opgevat, werkt uiterst transformerend. Dit kan echter enkel bereikt worden door je lichaam te trainen om je wervelkolom in zijn oorspronkelijk vorm terug te brengen. Dit gebeurt door het sterk maken van de bindweefselketens, waardoor je gewrichten zich weer kunnen openen en je energie weer op de juiste wijze kan vloeien. Het gaat dus om een specifieke wetenschap. Yoga in het algemeen begrijpen, vraagt om een diep inzicht en tijd.

Van voorwaartse buigingen, twisten tot backbenden, pranayama en meditatie. Alles komt aan bod.  Na zo’n weekend maak je een diepe connectie met je lichaam en je omgeving, leer je van binnenuit begrijpen en creëer je inzicht.

Kostprijs

Bijdrage voor een volledig weekend kost €180,-

De kamers en eten (vegan) zijn afzonderlijk te betalen:

  • Single kamer: €42 per nacht
  • 2 personenkamer: €50 per nacht
  • 3 personenkamer: €57 per nacht
  • 4 personenkamer: €64 per nacht
  • ontbijt: €9
  • lunch en avondmaal: €8 – €15

We vragen een voorschot van €100.

Betalen kan door te storten op BE48 9733 4729 8127 met vermelding van  “Yoga weekend”.

Volgende data:

Wil je graag deelnemen aan een ‘small group’ yoga weekend stuur een mailtje met de datum die voor jou past, dan mail ik het volledige programma.

Nieuwsbrief

Abonneer je hier op onze nieuwsbrief

* = verplicht