Je lesgever

Alexander Odent

Na twee workshops in 2012 bij pralaya-bezieler Robert Boustany in Gent wou ik alles over pralaya weten. Ik volgde bij hem in Nederland de Pralaya Yoga Teacher Trainings van 200, 500 en 500+ uur. Meer dan tien jaar lang heb ik het geluk gehad om intens met hem te studeren en nog steeds school ik mij constant bij.

Voor ik aan mijn pralaya-opleiding begon, had ik totaal geen idee hoe het fysiek-mentale lichaam zich gedraagt en voortbeweegt. Biomechanica en de energetische kracht die je lichaam kan genereren door specifieke acties waren mij volledig onbekend. Op welke manier kunnen spieren, bindweefsel, gewrichten en energie gebruikt worden? Ik was onbewust en zoekend.

Op dat moment had ik ernstige fysieke en mentale klachten. Er werd mij verteld dat artrose en degeneratieve wervels niet te genezen waren. Ik nam geen genoegen met dit antwoord en besloot om zelf naar een oplossing te zoeken. Een holistische en complete aanpak drong zich op en de drang naar kennis was groot. Het enige wat ik wou was pralaya-specialist worden.

Roberts lessen barsten van de informatie. Toch kan je het complete pralaya-systeem slechts volledig en in de diepte begrijpen als je zelf ook verder aan de slag gaat met de verschillende materies die tijdens de cursus aangereikt worden. In die zin kan je zijn opleiding ook opvatten als introductie. Op dat moment was het belangrijkste voor mij om zoveel mogelijk te oefenen en verschillende oefeningen van pralaya-variaties te leren om zo snel mogelijk pijnvrij te worden. Ik ging trainen bij de beste pralaya-docenten.